2013. gada ieceres

to read

Jauns gads, jaunas ieceres, plāni un apņemšanās. Neko tā īsti neapņemšos, vienīgi kā Vinnijs Pūks – darīt to, ko vēlos. Tomēr attiecībā uz grāmatām man mērķis ir: izlasīt 80 grāmatas 2013. gadā. Ņemot vērā to, ka 2012. gadā izlasīju 75 grāmatas un lasīšanu sāku tikai martā, tad domāju, ka mērķis ir diezgan reāls. Ir arī šādi tādi stūrakmeņi un virziena rādītāji mērķa sasniegšanai. Varbūt sagribēsies arī kādus tematiskos mēnešus.

Turpināšu piedalīties Goodreads grupas Bookworm Bitches izaicinājumos: mēneša grāmata, ceturkšņa klasika, sezonas projekti un mēneša mini izaicinājumi, jo sapratu, ka a) man patīk tas, ko viņas lasa, b) atvieglo izvēli no kura gala ķerties nebeidzamajai lasāmo grāmatu jūrai. Tāpat turpināšu piedalīties Latviešu grupiņā, jo tur ir tieši tādi paši a) un b) plus vēl akcents uz latviešu literatūru. Grupas iespaidā ceru šogad vairāk lasīt latviešu literatūru. Vēl ir aizsāktie projekti: 80 autori/valstis, 75 grāmatas sievietēm, vairāki top 100 u.c. Vairāk izskatās pēc piecgades plāniem 😀 Mēģināšu no katra projekta šogad izlasīt vismaz 5 grāmatas.

No vecā gada palikušas visādas astes. Tās tad mēģināšu piebeigt šogad:

1. grāmatas, kuras gribēju izlasīt 2012. gadā, bet nesanāca: 

Week in Winter Divergent Fallen Thirteenth Tale

2. grāmatas, kuras sagribējās izlasīt pēc Coursera fantastikas un fantāzijas kursa:

  • H.G. Velss: autobiogrāfija un stāstu krājums
  • Ch. P. Gilman: biogrāfija
  • E.A. Po biogrāfija
  • Burroughs: Barsoom #2
  • Žils Verns: biogrāfija
  • Bairons: dzeja
  • U. K. Le Gvina: EarthseaHainish cikls

3. iesāktās grāmatu sērijas: Hush, Hush, A Song of Ice and Fire, The Hunger Games, Fifty Shades, The Passage (ļoti ceru, ka izdos latviski otro daļu)

Vēl man ir 7 jaukas Ziemassvētku apdāvināšanās grāmatas:

  • Wide Sargasso Sea by Jean Rhys (Inesīt, es atradu savos krājumos!)
  • Kushiel`s Dart by Jacqueline Carey
  • The Magus by John Fowles
  • Kad Dievs bija trusis by Sāra Vinmane
  • Kameroni by Roberts Kraitons
  • Phantom by Jo Nesbo
  • Кладбищенские истории by Boris Akunin

Un tad vēl ir vēlmju listes grāmatas, kuras vismaz daļu mēģināšu dabūt un izlasīt. Arī Zvaigzne ABC visu laiku izdod ko tādu, ko gribu izlasīt.

  

 

Teiksim, būs “Purpura karaļa galmā. Latviešu autoru fantāzijas un fantastikas stāsti”, ceru šogad beidzot sagaidīt Žila Verna “Noslēpumu salas” jauno izdevumu, un kas zina, kas vēl būs.

Blogā turpināšu iesākto. Pamazām papildināšu Ekranizāciju lapu. Varbūt 2013. gads beidzot būs tas gads, kad uzrakstīšu par visām agrāk izlasītajām grāmatām. Kaut kad beidzot būs arī raksts par Pocketbook e-grāmatu lasītāju. Vasarā sāksies Coursera kurss par cilvēku attiecību atspoguļojumu literatūrā, bet vēl neesmu līdz galam izlēmusi vai piedalīšos.

Čūskas ir diezgan noslēpumaini radījumi, tāpēc ar tiem plāniem šogad īsti nevar zināt. Tikpat labi viss var piecreiz mainīties 🙂

11 domas par “2013. gada ieceres

      • Lai izdodas īstenot ieceres. Galvenais ir priecāties par paveikto un nebēdāt par to, kas jāatliek uz nākamo gadu:)
        No savas puses varu piebilst, ka Parīzes sieva bija tiešām jauka grāmata (es gan lasīju angliski, ceru, ka latviski būs labs tulkojums), man visvairāk patika, ka autorei bija izdevies nobalansēt uz ētikas trauslās robežlīnijas un saglabāt cieņu pret romāna varoņiem, tajā pat laikā neslēpjot patiesos notikumus.

        Patīk

  1. Labas ieceres, lai piepildās! Izlasīt 80 grāmatas patiešām nav grūti – saku pēc personīgās pieredzes, un tas noteikti izdosies. Gaidīšu Tavus grāmatu aprakstus blogā. Un paldies par pagājušā gada Coursera kursa lekciju atstāstiem, bija interesanti lasīt. 🙂

    Patīk

    • Man patīk raibs. Viena veida literatūru ilgi nevaru lasīt. Uz “Purpura karaļa galmā” lieku diezgan lielas cerības, bet tai pašā laikā varētu arī tāda pašķidra zupele vien sanākt. Dzīvosim, redzēsim.

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.