Plāns izpildīts, lai dzīvo plāns!

Vienkārši gribu palielīties un nosvinēt faktu, ka vakar pabeidzu astoņdesmito grāmatu šogad! Līdz ar to esmu pabeigusi 2013. gada mērķi izlasīt 80 grāmatas, kam pati gada sākumā tā īsti neticēju. Katrā ziņā neticēju, ka mērķi sasniegšu jau oktobra beigās. Hip hip urrā 🙂

Goodreads   My Review Stats

Ne pārāk labi, bet tomēr var saskatīt, ka lielākā daļa izlasīto grāmatu izpelnījušās 4 un 3 zvaigznes. Diezgan daudz lasīju grāmatas līdz 300 lpp, uz to arī skaidri norāda izlasīto lappušu statistika:

2012. gadā izlasītas 74 grāmatas ar 25969 lpp.
2013. gadā izlasītas 80 grāmatas ar 25061 lpp.

Garākā izlasītā grāmata šogad bijusi “Vējiem līdzi”ar 956 lpp. Protams, statistika tikai tāda niekošanās ar pīrādziņiem vien ir, jo ne vienmēr mans lasītais grāmatas izdevums bija tieši tas pats, ko ieliku Goodreads plauktā. Tā kā līdz gada beigām man plānā vairāki apjomīgi literārie darbi, tad domāju, ka pārsniegšu pagājušā gada lappušu skaitu vismaz par 1,5 tūkstoti. Pārsvarā lasīju darbus, kas publicēti no 2000. – 2013. gadam. Vecākais darbs izrādījās no 1926. gada – L. M. Montgomerijas “The Blue Castle”. Mīļāko, foršāko, sliktāko utt. topu pataupīšu gada beigām. Dažas grāmatas vēl ilgi pēc izlasīšanas nedeva mieru. Uzreiz prātā nāk:

Fault in Our StarsThe Edge of NeverNakts cirksEndera spēleVējiem līdziSnow Flower

 

Tās, protams, nav visas, kas mani dziļi aizķēra, lika domāt, analizēt, sapņot, ilgoties vai kā citādi neizgāja no prāta arī tad, kad mūs jau šķīra vairākas citas izlasītās grāmatas. Pieļauju, ka arī no Murakami grāmatas par skriešanu un Faulza “Burvja” tik ātri netikšu vaļā. Patiesībā to nemaz nevēlos.

Cik grāmatas pagūšu izlasīt līdz gada beigām? Pieļauju, ka varētu būt ap desmit. Ar šī gada iecerēm iet tā kā iet, bet vēl ir laiks. Bez rudens saraksta, vēl noteikti lasīšu trīs, kas ļoti nepacietīgi gaida rindā un vismaz vienu grāmatu par Ziemassvētku tēmu.

Vēja vārdsKushiel DartNoslēpumu salaLet it snow

Viena doma par “Plāns izpildīts, lai dzīvo plāns!

  1. Apsveicu ar mērķa sasniegšanu! 😉
    Man 2013. gads pagaidām izskatās traki slinks – esmu izlasījis tikai 26 grāmatas. 😦 Bet par to grāmatu skaitu diži nebēdāju, jo to 26 izlasīto starpā ir 2 grāmatas, kuras pieskaitu savām visu laiku mīļākajām grāmatām – Veronēzi “XY” un Čboski “Čārlijs, malā stāvētājs” latviskojums. (Tulkojums gan nebija ne tuvu tik kvalitatīvs, kādu to būtu gribējis.)

    Patīk

    • Paldies 🙂 Es nemaz nebēdātu, ja mērķi nesasniegtu. Lasīju tikai tās, kuras gribēju lasīt, lai gan ne vienmēr attaisnojās uz konkrēto grāmatu liktās cerības.
      Žēl, kad vilšanos sagādā tulkojums. Zinu, ka tu Čārliju dikti gaidīji 🙂

      Patīk

      • Bet 80 grāmatas gada laikā ir traki daudz. Ja nemaldos, tad man ražīgākajā lasīšanas gadā ir bijušas labi ja 80 izlasītās grāmatas.
        Traki ir tad, ja ekspektācijas ir lielas, bet grāmata tās absolūti neattaisno.

        Domāju, ka citiem ar Čārlija tulkojumu problēmas nebija, bet es šo darbu savā prātā biju idealizējis, kā arī vēlamo tulkojumu galvā uzbūris tādu, kādam tam, manuprāt, bija jābūt. Pirmais, kas latviskojumā nepatika, bija pats nosaukums. 😀

        Patīk

  2. Pievienojos sveicējiem – gadā izlasītas 80 grāmatas nav joka lieta,it sevišķi, ja vēl tam visam klāt raksti savas pārdomas blogā par izlasīto!
    Ieintriģēja tā GoodsReads veidotā statistika. Vai tas tikai ja piesakās uz kādu no Reading Challenge? Un vēl, vai tad Vēja Vārds jau veikalos? Es pacietīgi gaidu e-grāmatas variantu…

    Patīk

  3. Tāda sajūta, ka tev Ziemassvētki pienākuši priekšlaicīgi :). Bet visi piepildīti plāni ir labi plāni, ar ko arī apsveicu!
    Es kā piekrauts kravenieks lēnām ducinu uz savām 80 grāmatām, bet tas tiešām būs decembrī, kā plānots.

    Patīk

  4. Apsveicu ar plāna izpildi. Man arī šķiet, ka 80 ir ļoti labs cipars. Jo jāatlicina tak kāds brīdis arī dzīvošanai, nemaz nerunājot par filmām, kuru skatāmliste, jo vairāk tās skaties, nez kāpēc paliek tikai garāka. 🙂

    Patīk

  5. Novēlots apsveikums ar plāna izpildi! 🙂 80 grāmatas – tas šķiet tāds pieteikami nopietns cipars!
    Man līdz pilnīgai plāna izpildei vēl atlikušas 7 grāmatas. Ceru tikt galā līdz gada beigām, lai gan šķiet, ka pārsniegt paredzēto šoreiz nesanāks. Kaut kā jocīgi saliekas tie lasīšanas uzplūdi – ir brīži, kad vienu grāmatu pēc otras var izraut cauri dažās dienās un tad iestājas tāds kā tuksnesis, kad ar vienu grāmatu nākas cīnīties nedēļām…

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.