Ko lasīšu 2014. gadā

Hanoi-host-book-readingPēc 100 grāmatu izlasīšanas jūtos gandarīta, tomēr savā ziņā nogurusi. Spīgana jau rakstīja, ka lielais uzstādītais mērķis kādā brīdī sāka raisīt paniku un tādu kā drudžainu piespiešanos lasīt. Lai gan tam nebija pamata, tomēr arī sevi pāris reizes pieķēru pie domas, ka piespiežu sevi lasīt, jo man taču mērķis un, ja nu to nesasniegšu, un rindā taču vēl tik daudz grāmatas, un ak šausmas, ak šausmas!…. Tāpēc 2014. gadā nospraužu mērķi izlasīt 50 grāmatas. Nekas mani, protams, neapturēs izlasīt vairāk 🙂

Man, protams, ir idejas, kādas grāmatas gribu šogad izlasīt. Galvenā tendence – biezas un diezgan nopietnas. Šāda izvēle arī lielā mērā nosaka to, ka necentīšos izlasīt tik daudz grāmatu kā divos iepriekšējos gados. Gribu lēnām baudīt biezas grāmatas. Varbūt, ka izlasīto lapu skaita ziņā pat pārsniegšu pašreizējo savu rekordu. Esmu atlasījusi grāmatas kuras gribu vai tādas, kuras beidzot vajadzētu izlasīt. Būs gan klasika, gan fantāzija un tikko iznākušas grāmatas. Aizklīdīšu arī uz vieglo galu – pa kādam YA, chick-lit vai jebkam pa vidam. Apmēram kaut kā tā:

edge of alwaysnight filmgeishatrialtwelvedragonflyhandmaids taleanna

Turpināšu aizsāktos projektus, pagājušā gadā ar to man veicās tīri labi. Vajadzētu saņemties pabeigt arī vismaz pāris iesāktās grāmatu sērijas.  Pievienojos Doronikei latviešu grāmatu lasīšanas projektā, tāpēc šogad būs arī pa kādam vecākam latviešu literatūras gabalam. Ļoti centīšos izlasīt arī visas Ziemassvētku dāvanas (vēl divas esmu iekavējusi no pagājušas dāvināšanas reizes):

  • no Spīganas – The Nutcracker by E.T.A. Hoffmann (jau paspēju izlasīt)
  • no Sibillas – Erika Fosnera Hansena “Vēstījumi par sargāšanu”
  • no Asmo – Through the Language Glass by Guy Deutscher
  • no Doronikes –  Zigmunda Skujiņa “Miesas krāsas domino”
  • no Sisyphus – And the Ass Saw the Angel by Nick Cave
  • no Tējtasītes – Hikikomori and the Rental Sister by Jeff Backhaus
  • no Evijas – Kad Dievs bija trusis by Sāra Vinmane
  • no Lasītājas – Kushiel`s Dart by Jacqueline Carey

PALDIES, KA LASĀT! LAI MUMS VISIEM LIELISKS GADS!

9 domas par “Ko lasīšu 2014. gadā

  1. Klausies, tu man gandrīz kā radiniece 🙂 Tieši domāju, vai būs piedienīgi noteikt sev šogad lasīt mazāk grāmatu, lai varētu pievērsties biezākām grāmatām. Tagad saprotu, ka nebūšu vientuļa savās iecerēs 🙂
    Lai veicas!

    Patīk

  2. Ļoti prātīgi esi runājusi. Galvenais, lai lasīšana tomēr ir prieks, nevis kaut kādu rekordu uzstādīšana, vai ne:)Es savu vēlamo grāmatu skaitu izvēlējos randomā, un tad tā nedaudz nobijos, vai pavilkšu tik daudz. Tad jau redzēs, kā man ies, jo gribētu lasīt arī tādas pabiezākas grāmatas. Lai Tev jauki divvientulības brīži kopā ar grāmatu!

    Patīk

      • Jā, tas tiesa, un es ļoti, ļoti ceru, ka filmas veidotāji būs pacentušies. Nezinu gan, kā šo savādi skaisto stāstu (patiesībā jau vairākus stāstus) ir iespējams iedabūt ekrānā, bet galveno lomu tēlotāju izvēle, manuprāt, ir veiksmīga.

        Patīk

  3. Lai veicas ar biezo un nopietno lasāmo baudīšanu! Ar interesi gaidīšu atsauksmes.
    Es droši vien pievienošos vieglā gala grāmatu lasīšanā – ”The Edge Of Always” un ”The Twelve” . ”Handmaid’s Tale” visu laiku atlieku, bet kas zina, varbūt šogad beidzot izlasīsies.

    Patīk

    • Es arī jau pārāk ilgi atlieku ”Handmaid’s Tale”, bet pirms ”The Edge Of Always” domāju pārlasīt pirmo daļu. To gan darīšu tad, kad sagribēsies ko sirdi sildošu, bet ne šausmīgi nopietnu.

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.