Svētdienas ziņas #12

Svētdienas ziņu logo

Svētdienas ziņas ir mana versija par Caffeinated Book Reviewer radīto Sunday Post. Turpmāk svētdienās vai pirmdienu rītos, iespējams regulāri, bet varbūt arī nē (jo es to negribu pārvērst pienākumā), jūs sasniegs pļāpas par pagājušo nedēļu, ko taisos lasīt un varbūt kādi grāmatu jaunumi.

Par nedēļu 08.09. – 14.09.2014, kurā izlasīju tikai vienu grāmatu, un par trim grāmatām, kuras gaidu rudenī/ ziemā.

13 domas par “Svētdienas ziņas #12

  1. Tā biogrāfiskā grāmata ir latviski: Geiša – mana dzīve / Mineko Ivasaki. – Tapals, 2008.
    Piekritīšu Andrim par Rotfusa 2. grāmatas noformējumu – kad pētīju Zvaigznes pieteiktos jaunumus, vāks šķita briesmīgs: kaut kāds sieviešu romāna un jauniešiem par vampīriem krustojums.
    Lai Tev arī jauka nedēļa!

    Patīk

  2. Ak, nebiju domājusi nevienu atrunāt no Mērdokas lasīšanas un būtu bijis jauki uzzināt Tavu viedokli par “Zem tīkla”, bet piekrītu, ka labāk lasīt to, ko tiešām gribas, nevis kaut ko no saraksta “šitie 100 romāni visiem obligāti jāizlasa pirms nāves”. 🙂

    Patīk

  3. Paldies par tradicionālo (jau) kafijas pauzi Tavā lieliskajā kompānijā 🙂 Divi komentāri: par lasīšanu pēc sajūtas un nevis saplānotā – noteikti atbalstu. Jo īpaši tāpēc, ka es nezinu, kā tas ir lasīt pēc ieplānotā 😉 Tajos retajos (diemžēl) laikos, kad man ir bijis daiļliteratūras lasīšanas bums, tas nekad nav pēc plāna. Bet tieši pēc tā brīža sajūtas (un ļoti reti – pēc tā, kas tobrīd ir “topā”). Otrais: par 10 grāmatām – nekādi nespēju nobeigt uzraktīto – esmu uzrakstījusi par 6. Sāku angliksi (jo blogs pārsvarā ir angliski), tad tomēr izlēmu, ka aicinājums bija no latviešu blogeru vides un jāraksta latviski 😉 Bet tagad tiešām samudināji mani piesēsties uzrakstīt līdz galam. Īpaši jau tāpēc, ka ar interesi lasīju par citu grāmatām un centos salīdzināt ar to sarakstu, kas man izveidojās, pēc tam, kad izlasīju aicinājumu. Jāteic, es arī uzzināju daudz grāmatas, par kurām neko nezināju. Un sapratu, ka man arī it tādas, kuras citi pat nepiemin 😉 Bet ļoti grūts uzdevums tomēr, ja tam tiešām pieiet no viedokļa – “ietekmējušas”, kas ir ļoti plašs jēdziens… un grūti definējams. Un mans “zinātniskais” prāts laikam cenšas šim sarakstam pieiet tieši pārlieku analītiski – ietekmējušās, bet kā? Būs jābeidz analizēt un jāliek tik iekšā blogā :). Jauku dienu un nedēļu vēlot, ar svecieniem, Signe

    Patīk

  4. Paldies par jaukajām svētdienas ziņām! Prieks, ka tomēr patika “Geišas atmiņas”, neskatoties uz teksta neveiklībām. Geišas un to dzīve, manuprāt, ir ļoti interesanta tēma, bet nu es vispār patreiz esmu uz Āzijas viļņa:)
    Par audiogrāmatām – man tieši izpildītāja balss ir noteicošā, izvēles ziņā. Audible grāmatām vismaz ir tāda iespēja noklausīties mazu fragmentu, pirms ķerties pie maka tukšošanas. CItreiz izvēlos konkrētas audiogrāmatas, jo ļoti patīk pats izpildītājs. Tā piemēram, diez vai būtu ķērusies pie Konrada “Tumsas Sirds”, bet aktiera Keneta Brana izpildījumā aizgāja kā smērēts. Jā, un Kapeņu Stāstiņus klausoties, man bija tas gods dzirdēt paša Okuņina balsi. Nu tas tā, liriska atkāpe…

    Lai Tev jauka šī nedēļa!

    Patīk

    • Par geišām noteikti lasīšu vēl. Man arī svarīga izpildītāja balss. Labi, ka šī bija bezmaksas no Audiobooksync. Man ļoti patika Simona “Drood” ierunātājs. Nākamās mēģināšu meklēt viņa ierunātās grāmatas.

      Patīk

  5. To ‘grāmatzīmi’ sauc par ‘šķirlenti’.
    Trešā Asinszāles grāmata patiešām būs “Nepieciešams ļaunums”.
    Un nē, man nav nekādu iebildumu pret Kvouta romantiskajām dēkām. Vienkārši vāciņš ir maldinošs (manas asociācijas 100% sakrīt ar Doronikes minētajām), kaut gan, ņemot vērā ka tā ir sērijas otrā grāmata, tad iespējams, ka tas ir mazsvarīgi.

    Patīk

  6. Es arī ļoti gaidu ”Vieda vīra bailes”. Manuprāt, vāka noformējums ir izdevies tikpat simpātisks kā pirmajai daļai. Par maldināšanu – man šķiet, ka tam šoreiz ir otršķirīga nozīme, jo ”Vēja vārda” lasītāji jau nojauš, kas šī ir pa grāmatu sēriju, bet pārējie tāpat sāks ar pirmo daļu.

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.