Svētdienas ziņas #27

Svētdienas ziņu logo

Svētdienas ziņas ir mana versija par Caffeinated Book Reviewer radīto Sunday Post. Turpmāk svētdienās vai pirmdienu rītos, iespējams regulāri, bet varbūt arī nē (jo es to negribu pārvērst pienākumā), jūs sasniegs pļāpas par pagājušo nedēļu, ko taisos lasīt un varbūt kādi grāmatu jaunumi.

Kopsavilkums par 19.01. – 01.02.2015. un daži grāmatu jaunumi.

Pieminēts: Karloss Ruiss Safons “Vēja ēna”, Patrick Rothfuss “The Lightning Tree”, Алекс Орлов “Шварцкау”, Pēters Hēgs “Smillas jaunkundzes sniega izjūta” un “Zilie jūras vērši”. No filmām: Tracks (2014)

9 domas par “Svētdienas ziņas #27

  1. Atkinsones “Life after life” man stāv ne tikai lasāmā sarakstā, bet jau nopirkta grāmatplauktā (angliski). Johaidi! Principā man ir divas stulbas situācijas: vai nu iztulko grāmatu, ko esmu iegādājusies oriģinālvalodā, vai arī rakstnieks ņem un nomirst (labāk, protams, pirmais variants).

    Par “Vēja ēnu” nebija jau man tik negatīva atsauksme, es pat ieliku trīs zvaigznītes 🙂

    Janvārī man veicās labi, neizlasīju ne tuvu tik daudz, cik gribēju 🙂 Tuvākajā laikā gribas paskatīties filmas – potenciālas Oskarneses.

    Patīk

    • Man ar to mūžīgo lasīšanas atlikšanu un milzīgo lasāmo sarakstu veicas sagaidīt latviskos tulkojumus.

      Es pat pabrīnījos, ka pēc tādas ķidāšanas beigās ieliki 3 zvaignes 🙂 Kā saprotu, tad “Enģeļa spēli” pat nedomā lasīt? Cik palasīju atsauksmes, tas ir pilnīgi cits stāsts un daudziem, kam patika pirmā grāmata, otrā nepatīk un otrādi.

      Patīk

      • Safonam ir skaista valoda, viņš māk uzrakstīt tā, ka gribas lasīt tālāk, taču manā uztverē viņš ir no tiem rakstniekiem, kuriem gribētos pielikt kādu līdzautoru, kas notur paša nospraustos rāmjos. Par tālāku lasīšanu es uzticēšos Asmo vērtējumam un nekaitināšu apkārtējos ar negatīvām atsauksmēm. Lai jau citiem patīk.

        Patīk

  2. The Wheel of Time ir 14 grāmatu sērija, vidējais biezums katrai grāmatai ir ap 800 lpp. Un pirmās grāmatas izdošana latviešu valodā ir vienkārši kosmisks pārpratums. Tas ir apmēram tas pats, kas sākt tagad tirgot videokasetes.

    Patīk

  3. Tieši manas domas par Smillas kundzes sniega izjūtu! It kā interesanti, bet tiiiik lēni lasās, stiepti, gari… Uz beigām arī “lecu pāri” dažām rindkopām, nodaļām par sniegu, ledu utt.

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.