Virtuālās dāvanas 2015. gada Ziemassvētkos

christmas-830460_1280

Pienācis atkal laiks zem salijušas eglītes salikt dāvanas. Labprāt apdāvinātu visus grāmatmīļus, tāpēc izvēlieties kādu grāmatu, kuru ļoti, ļoti gribat izlasīt, bet visu laiku atliekat, un ķerieties klāt. Laika apstākļi un sagurums pēc svētkiem ir īsti piemērots nesteidzīgai lappušu šķirstīšanai.

Dažiem esmu sarūpējusi īpašu papildinājumu grāmatplauktam:

Spīganai dāvinu Leslye Walton burvīgo maģiskā reālisma romānu “The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender”. Ja pagaidīsi līdz pavasarim, tad varēsi izlasīt latviski.

Ints ir lasījis visu, bet izskatās, ka Matthew Kneale “English Passengers” būs papeldējis garām. Ceru, ka Tev patiks humora pilnais ceļojums un piedzīvojumi Tasmānijā.

Evijai, kura beidzot atguvusi laiku lasīšanai, dāvinu īso un skaisto Patrika Nesa “Septiņas minūtes pēc pusnakts”.

Lasītāja – varbūt neesi lasījusi John Williams “Stoner”. Pie tam, grāmata nav pārāk bieza.

Nemāku neko ieteikt no botānikas, tāpēc Sibillai dāvinu sentimentālo un labestīgo Irmas Grebzdes “Tikai meitene”, lai gan tā, visticamāk, sen jau ir lasīta.

Santa, ja šampanietis nav jau izdzerts, tad ļoti labi saderēs ar smalko Ļenas Eltangas “Akmens kļavu” tekstu.

Annai jeb Tējtasītei dāvinu jauniešu romānu ar spēcīgu un veselīgu attieksmi apveltītu galveno varoni – Kody Keplinger “The DUFF: Designated Ugly Fat Friend”.

Doronike, pat varēs nelasīt Michael Punke “The Revenant: A Novel of Revenge”, jo var noskatīties vizuāli skaisto un skarbo “The Revenant” (2015).

Austrai esot sarežģītas attiecības ar mūsdienu latviešu literatūru, bet tās varētu labot Jānis Joņevs ar “Jelgava 94”.

Elzai piedāvāju atpūtu no bieziem ķieģeļiem, izlasot ko plānāku, bet satura ziņā “biezu” – John Williams “Stoner”. Jā, tā pati dāvana, kas Lasītājai, bet tas romāns ir labs.

Daini, riskēšu un dāvināšu to, ko pati neesmu lasījusi tālāk par otro nodaļu – Rachel Cohn, David Levithan  “Nick&Norah`s Infinite Playlist”. Teici, ka tev Levitāns patīk, bez tam teksts ir ļoti jauniešu runas stilā ieturēts un saistīts ar mūziku.

Ar Māru jeb Valkīru vēl īsti neesam pazīstamas, bet Ziemassvētku filmu un seriālu saraksts veicināja dāvanas izvēli. Vari izsaiņot sirsnīgo un sentimentālo Fannie Flagg “A Redbird Christmas”.

Andri, ar Tevi ir ļoti grūti. Pēc pāris stundu pārdomām joprojām nevaru izšķirties starp Mira Grant “Feed” (te gan būtu jādāvina visa zombiju triloģija), Dostojevska “Noziegumu un sodu”, J.J. Abrams “S.” un E.T.A. Hoffmann “Nutcracker” (vēlams ar skaistām ilustrācijām, lasīšanai kopā ar bērniem). Izvēlies pats.

Priecīgus, gaišus un sirsnīgus svētkus visiem grāmattārpiņiem!

 

23 domas par “Virtuālās dāvanas 2015. gada Ziemassvētkos

    • Grāmata savienojās pati, jo bija doma par filmu nemaz nezinot, ka grāmata arī ir, pie tam īsa. Tu taču skaties kino un pašlaik neko garu lasāmu negribi? Filmu vakar noskatījos pati un man patika.

      Patīk

    • Ceru 🙂 Katrā ziņā mani šī parastā cilvēka parastā dzīve ļoti saistīja. Stoner iepriekšējos svētkos saņēmu dāvanā no Spīganas un tagad gribu Stoner ieteikt pa labi un pa kreisi arī citiem 🙂

      Patīk

  1. Paldies. Pilnīgi neērti palika, ka es tik smags gadījums. “Feed” man stāv plauktā un būtu acīmredzamā izvēle, bet es kā jau cimperlīgs cacis ņemšu un izvēlēšos Dostajevski.
    Tev es jau ieprezentēju grāmatu 😉

    Patīk

    • Negribēju, lai sanāk kā ar to ķīnieti 😀 Šogad kaut kā maz esmu lasījusi ieteicamas grāmatas, ko citi arī nebūtu paspējuši izlasīt. Dostojevskis ir lieliska izvēle. Protams, iesaku oriģinālvalodā.
      Tavējais prezents stāv grāmatu kaudzes augšgalā un gatavojas. Dikti smuks nazis, regulāri apskatu 🙂 Paldies!

      Patīk

  2. Paldies par grāmatu 🙂 Biju dzirdējusi gan par ”Duff” romānu, gan par filmu. Par laimi nebiju vēl noskatījusies. Tagad būs iemesls vispirms izlasīt.
    Es šogad atsevišķu dāvanu sarakstu netaisu, tā kā varētu jau šeit Tev pretī iedāvināt vēlējumu izlasīt garo stāstu ”The Grownup” by Gillian Flynn.

    Patīk

    • Par filmu lasīju ļoti sliktas atsauksmes. Esot uztaisījuši krietni seklāku un stulbāku kā grāmatu. Romāns man patika, viegls, jautrs, bet ar normālu vēstījumu.

      Paldies par dāvanu 🙂 Būs iemesls izlasīt jaunāko Flinnas veikumu.

      Patīk

  3. Atbalsojums: Latvijas blogāres apskats #50 (21.12.-27.12.). – BALTAIS RUNCIS

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.