Top 10 Otrdiena: gaidītākās grāmatas 2017. gadā

toptentuesdayJauns gads, jaunas grāmatas! Man personīgi ļoti patīk laicīgi uzzināt par izdevniecību plāniem. Decembra beigās Zvaigzne ABC savā mājaslapā publicēja 2017. gadā plānotos izdevumus (ne visus, protams), daži jaunumi būs arī no Prometeja. Par pārējām Latvijas izdevniecībām neko īsti nezinu, bet, piemetot klāt vēl dažus ārzemju izdevumus, man sanāk pieklājīgs saraksts ar grāmatām, kuru izdošanu ļoti gaidu 2017. gadā. Oriģinālā Top 10 Otrdienas tēma ir par gaidītākajām 2017. gada debijām, bet es paplašināšu tēmu uz izdevumiem vispār.

Top 7 gaidītākās grāmatas 2017. gadā

  1. Leva Grosmana “Burvju” 2. grāmata “Burvju karalis” (izdevniecība Prometejs) – man ļoti patika Grosmana fantāzijas lidojums un spēlēšanās ar burvju skolu, Nārniju, pasakām un nevēlēšanos pieaugt, tāpēc gaidu turpinājumu.
  2. Leigh Bardugo “Six of Crows” un turpinājums (izdevniecība Prometejs, latviski grāmata sauksies “Vārnu sešinieks”) – vēl viens fantāzijas romāns. Anotācija sola simpātisku antivaroņu bariņu un gadsimta noziegumu.
  3. Brian K. Vaughan “Saga, Vol 7” – diez vai šis prasa komentārus. Lieliska grafiskā novele par zvaigznēs ierakstītu pāri no dažādām rasēm.
  4. Trešais latviešu autoru fantāzijas un fantastikas stāstu krājums “Piena ceļa dvēseles” (Zvaigzne ABC) – protams, interesē, kādi stāsti šoreiz izrādījušies tie labākie.
  5. Elenas Ferrantes “Brīnišķīgās draudzenes” 2. grāmata “Jaunais uzvārds” (Zvaigzne ABC) – cikla pirmā grāmata beidzās dramatiski, ļoti gaidu šī dzīvesstāsta turpinājumu. Iespējams, ka 2017. gadā būs arī 3. grāmata.
  6. Merisas Meijeres “Mēness hronikas.Sindera” (Zvaigzne ABC) – ir redzētas labas atsauksmes par Meijeres populāru pasaku pārstāstu fantastikas mērcītē. Kopā sērijā ir četras grāmatas. 2017. gadā latviski tiek solīta arī otrā daļa.
  7. Mark Lawrence “Red Sister” – Marka Lorensa jaunā fantāzijas sērija par klosteri, kurā meitenes tiek audzinātas par slepkavām, izklausās nāvīgi labi. “Red Sister” iznāks aprīlī.

Vai esat pamanījuši vēl kādas šogad izdodamas interesantas, kārdinošas, noderīgas vai aizraujošas grāmatas?

20 domas par “Top 10 Otrdiena: gaidītākās grāmatas 2017. gadā

  1. Es no Zvaigznes baigi gaidu Berjlindu ceturto grāmatu, jo zviedriski diemžēl nelasu 😦 Vēl priecājos, ka viņi izdos Gilbertes “Big Magic”, tad varēšu ar to staigāt un uzmākties angliski nelasošajiem. Un no Prometeja ceru šajā gadā sagaidīt “Kāpņu pilsētas” turpinājumu. Nezinu gan, cik pamatota ir mana cerēšana. Varbūt Andris var paspoilot? 🙂

    Patīk

  2. Es laikam gaidu vienīgi Mārtina sāgas nobeigumu, kuru iespējams tā arī nekad neieraudzīšu. 🙂 Citādi manis pēc rakstnieki nākamos 10 gadus varētu nerakstīt neko, tāpat nepaspēšu izlasīt visu, ko gribētos no jau sarakstītā. Turklāt pašu būtiskāko par mūsu dzīvi pirms gandrīz diviem tūkstošiem gadu gan jau ir uzrakstījis Marks Aurēlijs . 🙂

    Patīk

  3. Es arī sev atzīmēju Mēness hronikas, tādi dīvaini pasaku pārstāsti, kas daudziem par pārsteigumu izrādījušies tiri labi. Ferranti droši vien lasīšu, kad būs visas trīs grāmatas.
    No Zvaigznes gaidu Sapkovski un Gabaldoni, bet to laikam sarakstā nebija.

    Patīk

  4. No “Zvaigznes” jaunumiem gaidu Rūtas Šepetis jauno romānu un gribētos arī beidzot Murakami palasīt. Kroninu arī gaidu, jo iesāktais jāpabeidz. Lai gan man šķiet, ka es vairs neatcerēšos pat pusi no iepriekšējās grāmatās rakstītā. “Vārnu sešinieks” arī izklausās neslikti.

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.