Virtuālās dāvanas 2017. gada Ziemassvētkos

IMG_20171216_145356

Mīļie draugi!

Vispirms – priecīgus Ziemassvētkus! Ceru, ka nepārēdāties. Tagad pie dāvanām! Jūs jau zināt, cik ļoti man patīk tradicionālā grāmatu blogeru apdāvināšanās.

Spīgana jau lasa to, ko gribēju viņai uzdāvināt – Skota Hokinsa “Ogļu kalna bibliotēka”. Pēc sajūsminātajiem komentāriem saprotu, ka šī dāvana būtu pašā laikā. Uzskatīsim, ka Spī izmanotojusi savas raganas spējas un priekšlaicīgi ieskatījusies manā prātā.

Tā kā Uldis jeb Baltais Runcis atzinās, ka viņš šeit klusām ieskatās, ceru, ka pamanīsi savu dāvanu – Ulda Ģērmaņa “Zili stikli, zaļi ledi”. Tev kā vēsturniekam varētu būt interesanti.

Ar Doroniki šogad visvieglāk. Lai Tevi iepriecina Robert Galbraith “Career of Evil”. Visi saka, ka trešā daļa esot labāka par pirmajām divām. Ja esi jau paspējusi šo grāmatu uzsākt, tad bonusā vēl viena dāvana – seriāls “Strike”.

Andai patīk ģimenes sāgas un dziļi psiholoģiski portreti. Lorensa Darela “Aleksandrijas kvartets” gan nav ģimenes sāga, tomēr Darela savītais stāsts ir savdabīgs pētījums cilvēku kaislībās. Man personīgi otrā grāmata patika labāk kā pirmā, jo pa vietām sāka nostāties daži fakti un notikumi atklājās jaunā gaismā.

Sibillai nevaru izlemt starp divām grāmatām: Italo Kalvīno “Neredzamās pilsētas” vai Ineses Zanderes “Kuģa žurnāls”. Pārskrienot blogam un Goodreads šķita, ka neesi lasījusi ne vienu, ne otru, bet varbūt kļūdos, tāpēc ņem abas vai izvēlies to, kura vairāk patīk.

Dainim varētu patikt jauniešu blēžu romāns: Cristin Terrill “Here Lies Daniel Tate”. Iespējams, ka galvenais varonis smuki izčakarēs lasītāja smadzenes. Vēl neesmu pabeigusi lasīt, tāpēc 100% apgalvot nevaru, bet ir aizraujoši.

Tik labi, ka virtuālās dāvanas nav ierobežotas skaitā, tāpēc Andrim un Intam tiks katram pa Ada Palmer “Too Like the Lightning” eksemplāram. Izskatās, ka šo neesat lasījuši un tā ir īsta veiksme man kā dāvanu gādātājai. Pati grāmatu pagaidām izlasīju līdz pusei, ne velna nesaprotu, kas tur notiek, bet pasaule solās būt laba un, ja iepatiksies, ir turpinājumi.

Austrai un Santai dāvinu tumšu un arī drusku feministisku pasaku pārstāstu krājumu, kas jūs varētu iepriecināt: Angela Carter “The Bloody Chamber and Other Stories”.

Nezinu, vai Anna paspēja bibliotēkā paņemt, bet dāvinu Kristas Annas Belševicas “Medījot dzīvi”. Spilgta, drusku dusmīga dzejas debija.

Lasītājai un Fledim – Pāvela Sanajeva “Apglabājiet mani aiz grīdlīstes”. Par šo ir ļoti labas atsauksmes un var lasīt arī krieviski. Iespējams, ka šauju garām, bet varbūt jums šī grāmata patiks.

Visiem sarūpēt dāvanas man neizdevās, piedodiet. Šogad sanācis maz lasīt tādas grāmatas, par kurām gribas teikt wow!, tomēr ir tādas, kuras man līdz galam neuzrunāja, bet varētu ļoti patikt īstajam lasītājam. Novēlu katram 2018. gadā atrast vismaz 3 grāmatas, par kurām sajūsmā gribas iesaukties “jā, ir īstā!”.

32 domas par “Virtuālās dāvanas 2017. gada Ziemassvētkos

  1. Paldies! Man nebūs nekā vienkāršāka, kā izlasīt trešo grāmatu par Kormoranu, jo tā jau gaida rindā, kad pabeigšu otro. Seriālu arī biju ieplānojusi skatīties pēc pirmajām divām grāmatām, lai priekšlaikus neuzzinātu vainīgos.
    Priecīgus svētkus un iespaidiem bagātu nākamo gadu!

    Patīk

  2. Paldies! Šī patiesi ir jauka tradīcija. Neredzamās pilsētas jau izlasiju (eh, gudrīdus šogad esmu galīgi pametusi novārtā) – bija interesanti, pat ja pēc tam neko nevar atcerēties, tā kā ar dāvanu esi trāpījusi. 🙂 Zanderi paņemšu bibliotēkā. Tad jau redzēšu, kas lācītim (Zanderei) vēderā.

    Patīk

  3. Paldies, Mairita! 🙂 Tavai dāvanai laikam būs jāgaida nākamais R.I.P. Un tu pati jau droši vien nojaut, ka es tev zem eglītes esmu virtuāli iesaiņojusi Leigh Bardugo “The Language of Thorns” 😉

    Patīk

  4. Oh, paldies, bet jāatzīst, ka Grīdlīsti nupat kā nodarīju. Nu īpatnēji tur tie ļautiņi, īpatnēji. Pasarg dies’ no tādām vecmāmiņām. Drusku sasaucās ar Kinga To- tur jau arī puišelim visādas slimības piegudroja. Un drusku saslēdzās ar Sirds ir ļaunprātīgi lokana pret visu, bet tā nu gan ir pārāk depresīva grāmata, lai to ieteiktu Ziemsvētkos.
    Tāpēc Tev kā māksliniecei varbūt derētu- ja nav lasīts- E. Gilberta Dzimtais akmens. Par arhitektiem, varbūt patiks.

    Patīk

  5. Paldies. Es tajā sestdienā grasījos doties uz bibliotēku pakaļ “Medījot dzīvi” – katalogā redzēju, ka esi atnesusi, bet jau pēc stundas, kad biju beidzot sataisījusies, grāmata atkal bija paķerta prom 😀 Neveiksmīgas medības man sanāca, medīšu no jauna nākamajā gadā.

    Man arī šogad trūkst tādu “wow” grāmatu, īpaši no daiļliteratūras plaukta. Tev varētu iedāvināt pretī “An Unkindness of Magicians” by Kat Howard – pati vēl tikai taisos šo lasīt, bet izklausās maģiski un interesanti.

    Patīk

  6. Atbalsojums: 2018. gada grāmatu saraksts lasīšanai | Sibillas grāmatas

  7. Atbalsojums: Italo Kalvīno “Neredzamās pilsētas” | Sibillas grāmatas

  8. Atbalsojums: Too Like the Lightning (Terra Ignota #1) by Ada Palmer – … zivis kraulā nepeld …

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.