Par mani

msmariiSveiki!

Mani sauc Mairita (jeb Marii) un esmu šī grāmatplaukta saimniece. Man vienmēr ir paticis lasīt grāmatas. Tas pat nav hobijs, tā ir dzīves nepieciešamība. Kādā brīdī nolēmu izlasīto pierakstīt un dalīties savos iespaidos ar citiem grāmatu lasītājiem. Tā tapa šis blogs. Vēlos vairot lasītprieku un pamudināt lasīt gan jaunākos bestsellerus, gan vecākas grāmatas, kas skumji krāj putekļus bibliotēku plauktos. Grāmatām patīk, ka tās paņem rokās, apmīļo un lasa. Kāpēc lasīt? Jo tā ir laba izklaide, samazina stresu, ļauj doties iedomātos piedzīvojumos un uzzināt daudz ko jaunu. Lasīšana arī asina prātu, veicina cilvēku izprašanu un empātiju, uzdod jautājumus un sniedz atbildes.

Šeit atradīsiet grāmatu aprakstus un citas ar grāmatām un lasīšanu saistītas ziņas sākot no 2006. gada beigām. Kādā brīdī sāku dot savu tīri subjektīvo vērtējumu 5 baļļu skalā izlasītajam, kas +/- atbilst:

5 balles – lieliski, atmiņā paliekoši
4 balles – ļoti patika
3 balles – patika
2 balles – viduvēji
1 balle – nepatika

Pēdējos gadus mazliet sadarbojos ar Zvaigzne ABC, Prometeju un Jāņa Rozes apgādu. Ja grāmatas ir no izdevniecības, tad esmu centusies to norādīt. Tomēr vienmēr un visur viedoklis par izlasīto ir mans personiskais viedoklis, ko neietekmē grāmatas iegūšanas avots. Izdevniecību grāmatas izvēlos ļoti rūpīgi pēc tā, kas man patīk, tāpēc arī atsauksmes pārsvarā sanāk pozitīvas. Konkrētās izdevniecības ir tiesīgas pārpublicēt manu viedokli, jo tāda ir mūsu vienošanās.

Visiem citiem pirms satura pārpublicēšanas lūgums sazināties ar mani atļaujas iegūšanai, kā to dara godīgie un labie cilvēki.

Saziņai un grāmatu labumiem: 

E-pasts: ms.marii@yahoo.co.uk
Twitter: mairitagurova
Instagram: mairitagurova
Facebook: mariigramatplaukts
Youtube: Marii grāmatplaukts
Goodreads: mariigramatplaukts
Bloglovin’: Marii grāmatplaukts

10 domas par “Par mani

  1. Tā kā pēdējā laikā esmu atstājusi novārtā savas smadzenes,sāku meklēt grāmatas ko varētu izlasīt,un nejauši uzgāju šo grāmatplauktu,un esmu ļoti priecīga,jo esmu atradusi šeit noderīgus komentārus,un jau šodien iegādājos Džeroma K. Džeroma “Trīs vīri laivā” un esmu sajūsmā:))

    Patīk

  2. Lai gan ir sakrājusies kaudzīte ar grāmatām, kas ir noliktas izlasīšanai, palasot šo grāmatu aprakstus šeit, gribas vēl likt tai kaudzei klāt. Lēnām izlasīto grāmatu kaudzīte kļūst lielāka, tas sagādā prieku, tādēļ jau metu acis uz jaunām grāmatām. Un šis grāmatplaukts ir tiešām lieliska vieta, kur pasmelties idejas, ko lasīt tālāk 🙂

    Patīk

  3. Tā kā strādāju grāmatnīcā,tad man ir svarīgas citu cilvēku domas par grāmatām,prieks,ka te varu tās lasīt!
    Pati mēģinu lasīt visu,visu,visu!!!

    Patīk

  4. Šodien izskatīju Marii izlasītās grāmatas un atklāju, ka daudzas no tām man ir, tikai neesmu pieķērusies izlasīt. Saliku visas kaudzītē uz naktgaldiņa. Iznāca 16. Šodien sākšu ar Šepetis Papīra sapņiem.

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.