6 gadi

Mani mīļie radiņi, man ir seši gadiņi!….

Ja tā padomā, šodien varu svinēt bloga 6 gadu jubileju, jo tieši 27. novembrī tālajā 2006. gadā tapa pirmais ieraksts par izlasītu grāmatu – Fransuāzas Sagānas “Esiet sveicinātas, skumjas”. Ieraksts pavisam īss, ja salīdzina ar to, kā mēdzu izplūst tagad. Kāpēc vispār sāku rakstīt? Laikam iedomājos, ka arī kādam citam varētu interesēt un noderēt. Tad vēl neaptvēru, ka blogs man sniegs gandarījumu, ļaus sakopot domas, labāk atcerēties izlasīto, atrast domubiedrus un kļūs par virtuālu izlasīto grāmatu plauktu, jo reti kura no izlasītajām grāmatām man mājās ir fiziski rokās paņemama, arī elektroniskās grāmatas ne visas glabāju.

Stāsts par jubileju gan nav tik vienkāršs, jo pirmais grāmatas apskats sākotnēji parādījās blogā, kur rakstīju par visu ko un tikai 19.07.2007. tīri tehniski radās šis blogs, uz kuru pārnesu visus grāmatu ierakstus un rakstīju līdz 2008. gada septembrim. Tad iestājās ilga pauze līdz šī gada martam. Sākotnēji domāju, ka uzrakstīšu par 2008. gadā izlasītajām grāmatām, kas palikušas neaprakstītas. Ak, kā es sevi mānīju! Esmu tik intensīvi lasījusi un rakstījusi, ka pašai brīnums. Visas prognozes rāda, ka šogad paspēšu izlasīt 70 grāmatas. Ja nu vienīgi vidusskolas gados esmu izlasījusi vairāk. Te noteikti pie vainas šis blogs, citi grāmatu blogeri un Goodreads, kas mudina un kārdina lasīt vēl un vēl 🙂

Šis ir 194. ieraksts. It kā nav nekāds lielais cipars. Vismaz 130 no ierakstiem ir grāmatu apskati. Par daļu no izlasītā joprojām neesmu uzrakstījusi, bet gan jau kādreiz nākotnē. Pa šiem gadiem blogs pamazām pleties plašumā – nāca klāt projektu un ekranizāciju lapas, izveidots kategoriju saraksts (žanri, zvaigznes, autori….), raksti kļuvuši garāki un ceru arī, ka kvalitatīvāki. Esmu izlasījusi tik daudz brīnišķīgu grāmatu! Par nākotni man plānu nav. Turpināšu lasīt no visa pa druskai un dalīties ar iespaidiem šeit.

MILZĪGS PALDIES maniem regulārajiem lasītājiem, komentētājiem un tiem, kuri lasa klusējot, vai ienāk šeit nejauši, meklējot ko konkrētu. Man gribas cerēt, ka mana izklaide kādam noder un rada prieku.

Attēli no Richard Jones un šejienes.

27 domas par “6 gadi

  1. Kamēr daļa no Latvijas blogosfēras ir mirusi (vismaz liela daļa no IT blogiem), grāmatu blogeri sāk audzēt gadus un pieredzi. Cienījams vecums, apsveicu! 🙂

    Patīk

  2. Apsveikums arī no manis!
    Man it kā vēl kādi 4-5mēneši jāpagaida līdz sestajai jubilejai- esmu vēl jauns puika 🙂

    P.S.
    Tas, ka vietējā blogārē grāmatnieki ir pārsvarā (un nebūt visi ir jaunuļi), tas priecē. Būtu starp viņiem vēl lielāka dažādība, tad vipār būtu labi…

    Patīk

      • Sibillu jau lasu un ielūkojos viņas blogā 🙂
        Ar dažādību vairāk biju domājis, ka ļoti bieži grāmatu blogos uzpeld viena un tā pati grāmata. It kā nav slikti. It sevišķi, ja pašam jāizlemj- lasīt vai nē 🙂 Bet interesantāk būtu lasīt tādus apskatus, kurus es zinu, ka 90% pats nelasīšu vai neiznāks lasīt.
        Bet nepārproti, es nečīkstu (es tik tēloju nepacietīgo :))- priecājos par katru blogu (ne tikai grāmatu), kurš papildina vietējo blogāri. Un tas nekas, ja dažādība nedominē. Viss būs ar laiku 🙂

        Patīk

      • Tak mana izvēlētā lasāmviela nemaz tik būtiski atšķirīga nav. 🙂
        Pie tam lielākā daļa no grāmatniekiem ir traki interesantas personības ar savām savdabībām. Kāds vairāk pievēršas nobelistiem, kāds dažādiem sarakstiem, kāds krievu bojevikiem. Kopā veidojas jauks kaleidoskopisks skats uz grāmatu pasauli.
        Un vēl man ļoti patīk, ka grāmatu blogus raksta arī diezgan jauni lasītāji. Tas ir tā cerīgi. 🙂
        Un savs šarms ir arī tam, ka par vienu grāmatu uzraksta vairāki cilvēki, bet ar atšķirīgiem viedokļiem.

        Patīk

    • Kur tad vēl dažādību sagribēji 🙂 Skaidra lieta, ja daudzi lasa kādu grāmatu, tad to ir vērts izlasīt. Es jau gan cenšos cik varu būt dažāds, bet reizēm noraujos un uzmetos uz dižpārdokļiem.

      Tagad jau modē nāk arī visiem mēnesī izlasīt kādu izvēlētu grāmatu, tas nozīmē, ka to aprakstīs vismaz piecos grāmatu blogos.

      Patīk

  3. LIELS PALDIES VISIEM 🙂
    Nu jā… tā reizēm sanāk, ka vairāki blogi apmēram vienlaicīgi uzraksta par vienu grāmatu. Bet ko darīt, ja izdod foršu grāmatu, kuru gribas izlasīt? Negaidīsi taču gadu. Katrs no mums tomēr ik pa brīdim izlasa ko tādu, par ko citi nemaz nav dzirdējuši. Tu, Uldi, tagad esi ķēries pie Nobela prēmijas un tā uzreiz ir dažādība 🙂

    Patīk

    • Tas mans čīkstiens pēc dažādības tomēr nebija čīkstiens. Tikai tāds mirkļa vājums 🙂

      Īstenība ir forši, ka vispār cilvēki lasa. Un jūs visi (grāmatu blogeri) esat labs pierādījums, ka vienā mazā blogārē var sapulcēties visai pieklājīgs cipars cilvēku ar kopīgām interesēm.
      Uhh, baigi monumentāli sanāca 😀

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.