Marii lasa #2

Par lasīšanas un citiem piedzīvojumiem 23.06. – 12.07.2015. Šoreiz daudz grāmatu, tāpēc garāka pļāpāšana.

10 domas par “Marii lasa #2

  1. Sirdis starp sirdim / Poruku Jahņa sakopoti stahstiņi. – 138, [1] lpp. – Saturs: Sirdsschihsti ļaudis ; Atraitne ; Wezais musikants ; Kauja pee Knipskas ; Kā Runzis kļuwa par Runzē ; Krusttehws.
    Es no 1900.gada lasīšu Niedras “Līduma dūmos”.

    Vai Zeibolta “Baronu Bundulu” esi lasījusi? Tas tāds jestrāks gabaliņš.

    Patīk

    • Tu es zelts! Vienmēr visu zini 🙂 Paldies.
      “Līduma dūmos” Latviešu romānu rādītājā kā grāmatā publicēts rādās 1901. gadā.
      “Barons Bunduls” ir lasīts, laikam bija smieklīgi.

      Patīk

      • Jā, Niedra ir 1901. gads, paskatījos veco sarakstu, kur figurē populārākais izdošanas gads. Nezinu, ko bez tā rādītāja darītu, jo pirms nedomāju, ka būs tāda putriņa. Man ir atzīmēts arī tas pats Poruks, tikai tajā baltajā grāmatā gan nav nekā no “Sirds starp sirdīm”.

        Patīk

  2. Paldies par negaidīto kafijas pauzi šorīt – biju iedomājusies, ka nākamais video būs jāgaida ilgāk – sapriecājos, jo šorīt bija tas rīts, kad bija ļoti grūti saņemties sākt strādāt 🙂
    Varen ražīga Tev lasīšana. Bet vai vari padalīties ar ieteikumu, kā cilvēkam, kurš lasa vairākas grāmatas paralēli un tik ļoti aizraujas ar tikko iegūtajām, ka vairākas gaida puslasītas, saņemties un pabeigt izlasīt līdz galam to, kas iesākts 😉 Iedomājos, ka regulāra apskatu publicēšana blogā varētu būt labs motivācijas dzenulis, bet kaut kā nespēju ieviest dzīvē ;(

    Patīk

    • Prieks, ka padarīju pirmdienu vieglāku 🙂
      Grūts jautājums. Domāju, ka vienīgā atbilde ir pašdisciplīna un noteikumi. Teiksim, nelasīt vairāk kā 3 grāmatas vienlaicīgi. Lai sāktu ceturto, vispirms jāpabeidz kāda no trim iesāktajām. Par katru izlasīto atlikt “cūciņā” noteiktu naudas summu un jaunas grāmatas pirkt tikai no tur iekrātās naudas. Citreiz ir vienkārši jāsaņemas un jālasa. Citreiz jāpadodas kārdinājumam un jālasa to, ko tajā brīdī kāro sirds. Nenoliedzu, ka bloga uzturēšana arī motivē. Cik grāmatas vienlaicīgi pašlaik lasi?

      Publicējis 1 person

  3. Paldies – ieteikums par cūciņu labs – un par to, ka vairāk par trim arī 🙂 Šobrīd ir 5 paralēli – līdz šim gan vairāk par 3 nav bijis. Bet esmu atklājusi brīvās apmaiņas bibliotēkas (nosacīti – vienkārši punktu uz ielas – pasargātas kastes aiz stikla cilvēki liek un ņemt grāmatas) un nepātraukti tur atrodu kaut ko aizraujošu. Pēdējais – “Luminaries” – esmu pilnīgi pārņemta – zinu, ka esi dāvājusi kādam 🙂 (starp citu – vai Tev ir blogā apraksts, ja esi pati lasījusi – priecātos zināt, kā patika Tev?)

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.