Torte ar vienu svecīti

Šodien mūsu mazajam (30 kg khm, khm…) sunītim dzimšanas diena – 1 gads. Viņš joprojām ļoti vēlas ierāpties klēpī, lai gan tur sen vairs nepietiek vietas. Joprojām ļoti mīl samīļoties. Viss viņam ir spēle un vēl kādu laiku tāds pusaudzis vien būs. Vienlaikus tieši pēdējā mēnesī arī redzam, cik viņš paliek nopietns – mazliet mierīgāks, mazliet domīgāks. Ar saviem stiķiem un niķiem, K ir izaudzis par brīnišķīgu suni. Zinu, ka mums vēl daudz kopā jāmācās un varbūt pat man jāmācās vairāk kā viņam. Viņš mācās tik ātri, ka man bail nokavēt, bail kaut ko neiemācīt vai iemācīt nepareizi. Satraucos par katru pumpu un rētu. Mierinu naktī, kad sāp iekaisusī auss (turpmāk teiksim tomātiem “nē”). Kāds teiks, ka auklējos un satraucos par daudz, bet lai. Man tā ir mīlestība.

1469975083144

Dzimšanas dienām piestāv torte, tāpēc es pagatavoju tortīti no visām K mīļākajām ēdamlietām.

Dzimšanas dienas gaļas torte

150 g cūkas maltā gaļa
~ 100 g liellopa gaļa
Mazs gurķis
Nedaudz banāna un mellenes dekorēšanai

No maltās gaļas izveido palielu plakanu kotleti un karsē mikroviļņu krāsnī 1 min. Ļauj atdziest. Sagriež pusripiņās gurķi, kārto virs maltās gaļas. Sagriež plānos gabaliņos liellopu, kārto virs gurķiem. Pa virsu liek banāna ripiņas. No liellopa strēmeles izgriež vieninieku, liek uz banāniem un dekorē ar mellenēm.

6 domas par “Torte ar vienu svecīti

  1. Tik forši un mīļi ir tie lielie, viņiem mīlestībai daudz vietas…
    Vēl tagad brīnos, kā pirms sava khm… 30-nieka varēju gribēt mazu klēpja draugu (ilgi šaubījos un, paldies Dievam, izdarīju pareizo izvēli). Apsveicu!

    Patīk

    • Arī mazajiem nav nekāda vaina, ja galvā pieticis vietas arī smadzenēm 🙂 Manā ģimenē ir bijuši gan lieli, gan mazi suņi un sliecos domāt, ka ne tik daudz augums, cik raksturs un audzināšana svarīga. Mans francītis sevi nebūt neuzskatīja par mazu suni 😀

      Publicējis 1 person

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.