Elektroniskās grāmatas

Atkal uzvirmojušas runas par elektroniskajām grāmatām. Šoreiz vairāk par grāmatu lasīšanas ierīcēm, nekā grāmatām pašām (piemēram, iekš Gutenberga).

Amazon.com palaiduši pārdošanā Kindle – elektronisko grāmatu, preses un blogu lasītāju ar WiFi antenu.

 

 Maksā šis tehnikas brīnums $399, pagaidām tikai pārdošanā ASV. Lielākie plusi:

  • ekrāns ļoti līdzinās grāmatas lappusei
  • WiFi savienojums (līdzīgs mobilo telefonu signālam), ko apmaksā Amazon.com, līdz ar to nav vajadzīgs dators grāmatu iegādei/lejuplādei
  • automātiska lejuplādēto (nopirkto) grāmatu saglabāšana jūsu interneta bibliotēkā.

Daļa par šo elektronisko lasīšanas ierīci ir sajūsmā, kamēr citi to uzskata par nevajadzīgu. 

Par vēl vienu elektronisko grāmatu, gan vēl tikai prototipa stadijā, pastāstīja e-Hammer. Izstrādi veic Seiko Epson, nav zināms kad būs pārdošanā un cik maksās. Abi produkti displejam izmanto tehnoloģiju “E Ink”, kas ir līdzīga kā printerim drukājot tekstu, tikai tinte parādās displejā (ne burtiskā nozīmē), līdz ar to lasot displejs līdzinās parastai papīra lapai.

Ja ir liela vēlme lasīt grāmatas elektroniski, ir arī citi varianti kā to darīt:

  • datorā
  • mobilajā telefonā
  • iPod vai citā līdzīgā ierīcē
  • plaukstdatorā

Esmu izmēģinājusi visus variantus. Varat saukt mani par vecmodīgu, bet es neredzu īpašu vajadzību pēc elektroniskā lasītāja. Iespējams, ka tas būs noderīgs lieliem lasītmīļiem, kas daudz ceļo, bet sēžot mājās uz dīvāna īstu grāmatu lasīt tomēr ir daudz patīkamāk.

11 domas par “Elektroniskās grāmatas

  1. Pagaidām vienīgais “ērtais” veids lasīt grāmatas datorā – ir izmantot laptopu, ar kuru vari zvilnēt uz dīvāna. Pārējais – nezinu, diez kas nav. Grūti gan iedomāties, kas notiktu ar redzi, ja nāktos izlasīt veselu grāmatu iekš mobilā vai iPoda! Tur tak acis “konusā” saietu!… Esmu mēģinājis lasīt tekstus uz mobilā, izmantojot tiem speciāli paredzētu programmu, taču – nav iespējams izturēt ilgāk par 10 min.

    Patīk

  2. Lai gan pats labāk izvēlos papīrgrāmatu formātu,tomēr visvisādi jaunizgudrojumi nenāk par sliktu, jo notiek sava veida tirgus izpēte, kas pēc daudziem gadiem dos arī kādu plašākai publikai pieņemamu rezultātu.

    Patīk

  3. Nezinu, laikam esmu kaut kaads taktiilais lasiitaajtips, kam patiik graamatu izjust, pasmarzhot, aptausiit, paarvilkt ar pirkstu burtiem paari, taapeec pagaidaam pieturos pie papiirversijas. Visaadi citaadi meegjinu tureeties liidzi jaunaakajiem tehnologijas piedaavaatajiem labumien, un varbuut driizumaa saakshu lasiit arii elektroniskaa formaataa…

    Patīk

  4. Atbalsojums: Elektroniskās grāmatas iLiad Reader apskats | Pods.lv

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.