Svētkos dāvini grāmatas

Izdevniecības aicina Ziemassvētkos dāvināt skaistāko no mantām, ko var uzdāvināt – grāmatu. Arī es pievienojos akcijai #SvētkosDāviniGrāmatas. Dāvināšanai izvēlējos nesen iznākušus darbus, kas man pašai patika.

Grūti izvēlēties grāmatu nezināmam cilvēkam, tāpēc uzbūru savu hipotētisko ideālo ģimeni, kurā visiem patīk lasīt, viņi brīnumainā kārtā mīl viens otru un turas cieši kopā. Pie Spīganas iešu pameklēt idejas burvīgām bērnu grāmatām (tā apmēram no lasītspējīgā vecuma līdz 16 gadiem), jo man ar tām nav bijusi saskarsme, bet ģimenē aug divi pamatskolas vecuma bērni un visa bērnu klasika jau izlasīta.

Ģimenes sievietēm

zsvetki1

Vecmāmiņai patīk lasīt dažādus dāmu romānus, it īpaši viņai patīk īsti un izdomāti dzīvesstāsti ar vēstures piedevu: Keitas Atkinsones “Dzīve pēc dzīves”. Vēlāk manas ģimenes sievietes apmainīsies ar lasāmajām grāmatām, jo labai grāmatai patiesībā nav vecuma ierobežojuma.

Mammai patīk lasīt par spēcīgām sievietēm, kurās pati var smelties spēku. Dzīves vēji viņu ne vienmēr ir glāstījuši, tāpēc viņā ir kaut kas no ziemeļu skarbuma un patiks Herbjorgas Vasmu “Šie mirkļi”.

Ģimenē ir meita (māsa, tātad), vidusskolas pēdējā klasē, mirdzošām acīm un strauji pukstošu sirdi kāda puiša virzienā, tāpēc viņai tieši laikā būs Reinbovas Rouelas “Eleonora un Pārks”. Man ir zināmas aizdomas, ka vēlāk šo pa kluso izlasīs arī mamma, lai gremdētos atmiņās par jaunības mīlestību.

Labākā draudzene ir gandrīz kā otra māsa, un viņai dāvināšu Mārgaretas Atvudas “Kalpones stāsts”, jo šo grāmatu ir ļoti svarīgi izlasīt katrai sievietei. Tā veicina domāšanu un spriestspēju, liek paskatīties savādāk uz dzimumu lomām sabiedrībā un neklusēt, kad nedrīkst klusēt.

Ģimenes vīriešiem

zvetki2

Vectētiņš ir ārkārtīgi zinātkārs kungs, kuram jau pilna māja ar “dari pats” stila grāmatām. Viņam noteikti būs interesanti palasīt par cilvēku sadzīves vēsturi Bila Braisona “Mājās. Īsa privātās dzīves vēsture”.

Tētim patīk atpūsties, lasot trillerus, spiegu romānus un parastus krimiķus. Domāju, ka viņa prātu pietiekoši nodarbinās un izklaidēs Maksa Berija “Leksikons”.

Manā iedomu ģimenē ir brālis, drusku zem 25, aizrautīgs fantāzijas un fantastikas lasītājs, mazliet dumpinieks, tāpēc viņam patiks Marka Lorensa “Muļķu princis”.

Ideālā ģimenē vajadzīgs arī vīrs, vai ne? Tātad, man ir vīrs un viņš, protams, lasa fantastiku. Īpaši interesē kosmoss, tāpēc neko labāku par Andy Weir “The Martian” nevaru iedomāties (ir arī latviski, ja kas).

Sev es uzdāvināšu otrreizēju Leva Grosmana “Burvju” lasīšanu vai simts citu grāmatu 🙂

4 domas par “Svētkos dāvini grāmatas

  1. Atbalsojums: Idejas Ziemassvētku dāvanām | Dgpyfrom's Blog

  2. Atbalsojums: Latvijas blogāres apskats #48 (07.12.-13.12.). – BALTAIS RUNCIS

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.