Atskats uz 2015. gadu

egliteŠis bija labs gads. Problēmas un bēdas ir pāraugušas pozitīvos ieguvumos un priekā. Tiešām ir tā, kā saka – katram mākonim sava zelta maliņa. Darbā mainījās pienākumi. Vasarā ļoti daudz kustējāmies un no tā izauga “Brīvā dabā” (vairāki piedzīvojumi vēl gaida savu atskaites kārtu; es kā parasti slinkoju). Beidzot iemācījos peldēt! Gadiem nespēju to izdarīt. Gada beigas atnāca ar sāpīgu zaudējumu, fantastisku tikšanos ar lielu daļu no jums un jaunu ģimenes locekli. Vēlos tikai vienu – lai 2016. gadā prieku ir vairāk kā bēdu. To novēlu arī jums, mīļie lasītāji!

Attiecībā uz grāmatām ieturēju diezgan relaksētu attieksmi. Protams, neizpildīju gandrīz neko no tā, ko biju apņēmusies gada sākumā. Palika nelasītas daudzas dāvanas, neuzrakstītas daudzas atsauksmes. Tomēr kopumā izlasīju krietni vairāk kā plānoju un Goodreads ir pacenties to visu sarēķināt.

2015.gads grāmatās

Salīdzinot ar 2014. gadu, īsti nesanāca klausīties audiogrāmatas, toties turpināju tīksmināties ap komiksiem. Diezgan cītīgi lasīju latviešu autoru darbus ar klusu cerību līdz Latvijas simtgadei projektu pabeigt.

Kā katru gadu, top 10 ar 2015. gadā lasītām grāmatām (nejaušā secībā), kas mani dziļi saviļņoja, priecēja un neiziet no prāta:

  1. Kristina Sabaļauskaite “Silva Rerum” – ļoti patika stils un vēsturiskās detaļas
  2. Irma Grebzde “Tikai meitene” – sirsnīga un labestīga atgriešanās bērnībā
  3. Leslye Walton “The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender” – maģiski skaists stāsts par pieaugšanu
  4. Pīters Meils “Gads Provansā” – gards un asprātīgs ceļojums
  5. Mārgareta Atvuda “Kalpones stāsts” – ļoti spēcīgs un biedējoši reāls romāns
  6. Andy Weir “The Martian” – tehnoloģiski episks stāsts par vienīgo cilvēku uz Marsa
  7. Herbjorga Vasmu “Šie mirkļi” – ziemeļu skarbuma apdvesta dzīve, kas man lika daudz domāt
  8. Levs Grosmans “Burvji” – savādāka burvju skola; ļoti sapratu Kventinu
  9. Jeff Smith “Bone” – vienkārši superforšs un mīlīgs komikss, lielisks stāsts
  10. John Williams “Stoner” – es nezinu kā var tik interesanti uzrakstīt par ļoti parastu dzīvi

Kopskaitā ar 5 zvaigznēm šogad esmu novērtējusi 22 grāmatas un tās visas nebūt nav sliktākas par desmit īpaši izceltajām.

2015.gads gramatas

 

Tas īsumā viss, jo kuram gan interesē šī statistika? Ja es rakstītu par ķermeņa attīrīšanas kūri, izmantojot uzlējumu no avota ūdenī pilnmēness laikā mērcētām grāmatu lapām, tas būtu krietni interesantāk, noderīgāk un populārāk. Diemžēl, tā ir slepena recepte, nedrīkstu izpaust.

Ohoho! Atcerējos paskatīties bloga statistiku!

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 57,000 times in 2015. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 21 sold-out performances for that many people to see it.

Īsumā – tas ir par 6000 vairāk kā 2014. gadā. 2015. gadā esmu uzrakstījusi 123 jaunus rakstus. Skatītākie: par Viļa Plūdoņa dzeju, Alberta Bela “Būris”, Bulgakova “Meistars un Margarita”. Lasītāji kopumā nākuši no 63 valstīm. Visvairāk ir komentējis Ints. Īpašs paldies Doronikei un Baltajam Runcim, jūs esat starp top 5 lasītāju nosūtītājiem šurp.

Paldies visiem jums, kuri šeit iegriežas, lasa un komentē. Lai nākamgad daudz jaunu un neaizmirstamu klejojumu grāmatu pasaulē!

8 domas par “Atskats uz 2015. gadu

    • Citas eglītes man nav 🙂 Atkrīt skuju vākšana līdz Jāņiem.
      Man sanāca, kad pateica, lai peldu kā suns vai roku sev priekšā alu kā kaķītis. Smieklīgi, bet tas bija kā klikšķis smadzenēs.

      Patīk

  1. Apsveicu ar peldētprasmes apgūšanu! es pusi no bērnības nosēdēju lauku mājas dīķī vai ezerā 😀 Diemžēl tagad vairs tā nevaru, lai arī šeit ir tik daudz ūdeņu apkārt…
    Goodreads izsūta automātiski to gada atskaiti kā wordpress?

    Patīk

  2. Ražīgs bijis tavs 2015. grāmatu gads! Un galvenais, ka neiespringsti uz kaut kādiem cipariem un plānu izpildi, jo dzīvē bez grāmatām taču ir vēl daudz foršu lietu! 🙂
    Lai literāriem notikumiem bagāts 2016. gads!

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.