Vasaras grāmatu mini saraksts

Pagājušajā vasarā uztaisīju diezgan lielu sarakstu ar vasarai atbilstošu grāmatu tematiku. Tāda tematiskā lasīšana sagādāja lielu prieku un lielu daļu arī paspēju izlasīt. Šovasar īsti neesmu jutusi vajadzību pēc vasarīgām grāmatām. Varbūt tāpēc, ka jūnijs mums bija oktobris. Bet šodien pa radio solīja karstuma vilni un nolēmu, ka starp nopietnāku literatūru es varētu ielikt ko vieglu un romantisku. Tā tapa saraksts ar piecām grāmatām (gāmatu nosauku saites ved uz Goodreads), ko varētu izlasīt līdz septembra vidum, kad oficiāli sākas rudens.

summer ya contemporary

Anna and the French Kiss by Stephanie Perkins
We Were Liars by E. Lockhart
My Life Next Door by Huntley Fitzpatrick
Amy and Roger`s Epic Detour by Morgan Matson
Someone Like You by Sarah Dessen

Studēšana ārzemēs, kāds varbūtēji biedējošs noslēpums, simpātisks kaimiņš, road-trip un Sāras Desenas grāmata par labākajiem draugiem, ko iekļāvu jau pagājušās vasaras sarakstā. Šīs visas ir jauniešiem domātas contemporary grāmatas ar labām atsauksmēm, izdotas nesen un krāj putekļus manā lasāmo grāmatu sarakstā.

Vai plānojat lasīt ko vasarai atbilstošu? Varbūt tieši otrādi – domājat, ka vasaras atvaļinājums ir īstais laiks, lai “izgrauztos” cauri kādai biezai dokumentālās vai zinātniskās literatūras grāmatai?

5 domas par “Vasaras grāmatu mini saraksts

  1. Atbalsojums: baltais runcis Latvijas blogāres apskats #5 (30.06.-06.07). | baltais runcis

  2. Izskatās, ka mana lasīšanas vasara būs veltīta parādiem no pavasara – ļoti daudz iekrājies (neesmu pabeigusi nedz Kronina ”Divpadsmit”, nedz Feibera ”Svešā ādā”).
    Tā kā Goodreads rāda, ka pamatīgi atpalieku no sava ”gada plāna”, droši vien piemetīšu klāt sarakstam arī kaut ko vasarīgu – šobrīd gribas pašķirstīt kaut ko no dienvidu gotikas plaukta un pieķerties kādai no jaunajām J. A. Redmerski grāmatām.

    Patīk

    • Nu un kā tev līdz šim “Divpadsmit” un “Svešā ādā”? Kādas sajūtas un domas abu darbu sakarā?
      Redmerski pat tā kā baidos turpināt, jo pārāk patika “The Edge of Never” 🙂

      Patīk

      • ”Divpadsmit” esmu iestrēgusi vēl grāmatas sākumā, jo nespēju pieslēgties notiekošajam (aizmirsies, kas risinājās iepriekšējā daļā, pārāk ilgi nācās gaidīt turpinājumu), Feiberu vakarnakt tieši pabeidzu lasīt un pagaidām vēl mēģinu ”sagremot”. No vienas puses, man patika ideja, no otras puses, drusku pietrūka atrisinājuma. Un tas pasniegšanas veids… diezgan šermuļus uzdzenošs.

        No Redmerski es gribu izlasīt ”Song of the Fireflies”, jo vēl neesmu nobriedusi ”The Edge Of Never” vai ”Killing Sarai” otrajām daļām. Arī drusciņ bail no vilšanās.

        Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.